Genel Sağlık Taraması ve Sporcu Sağlığı Ön Değerlendirmesi

Genel Sağlık Taraması ve Sporcu Sağlığı Ön Değerlendirmesi

14.03.2024 78

İstanbul Valiliği himayelerinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okullarda spor kulübü kurulumuna yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

“Spor Şehri İstanbul” Projesi kapsamda spor kültürünün yaygınlaştırılması, yaşam kalitesinin artırılması, nitelikli spor eğitimine erişimin kolaylaştırılması, spor kulübü ve lisanslı sporcu sayısının artırılması amaçlanmıştır.

Projenin 1.000.000 lisanslı sporcu hedefine ulaşılmak için lisanslama ve sağlık raporu alımı çalışmalarının planlı, hızlı ve sağlık kuruluşlarının çalışma düzenini aksatmadan yürütülmesine adına proje il koordinatörlüğünü tarafından "okullarda genel sağlık taraması ve sporcu sağlığı ön değerlendirmesi" modeli geliştirilmiştir. Modelin öncelikle Çekmeköy İlçesinde uygulanması, gerekli değerlendirmelerin yapılması ve süreç dahilinde yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Buna göre ; 

Çekmeköy Sultançiftliği Sağlık Ocağı Aile Hekimi Kerem Giray DURSUN'un 14 Mart Perşembe günü 15.00-17.30 saatleri arasında "Genel Sağlık Taraması ve Sporcu Sağlığı Ön Değerlendirmesi" için okulumuza gelerek öğrencilerimizi genel sağlık taramasından geçirerek sporcu sağlığı ön değerlendirmesinde bulundu.yapılan sağlık taramaları ve değerlendirme sonucunda okulumuzun 100 öğrencisine sporcu sağlık raporu düzenlendi.

Dr. Kerem Giray DURSUN nezninde tüm hekimlerimizin Tıp Bayramı kutlu olsun.

14-03-202414-03-2024